Εταιρεία

Αρχική
Εταιρεία
Σχετικά με εμάς
H βιοτεχνία μας ιδρύθηκε το 1978 από τον Αλέξανδρο Χουχούτα στην Χαλκιδική και συγκεκριμένα στο Δ.Δ. Νικήτης, ένα παραδοσιακά μελισσοκομικό χωριό .

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της περιοχής της Χαλκιδικής, είναι ο χαρακτηρισμός της ως ένα από τα πιο ελκυστικά τουριστικά θέρετρα της Ελλάδας. Παρόλα αυτά, λόγω του κλίματος και της μορφολογίας του εδάφους της περιοχής, η Χαλκιδική είναι η «μάνα της μελισσοκομίας». Με 6.500 μελισσοκόμους (32% του συνόλου της χώρας) και 1910 τόνους παραγωγής εξαιρετικής ποιότητας, δίκαια χαρακτηρίζεται ως το κέντρο μελισσοκομίας στην Ελλάδα. Σήμερα οι μελισσοκόμοι της Χαλκιδικής συνεχίζοντας την παράδοση αξιοποιούν με τον αγνότερο τρόπο την πλούσια χλωρίδα της Κασσάνδρας, της Σιθωνίας και της Βόρειας Χαλκιδικής, παράγοντας μεγάλες ποσότητες μελιού, γύρης, πρόπολης, κεριών και κηρηθρών. 

Καταφέρνουμε εδώ και χρόνια να αυξάνουμε το μέγεθος και την ανταγωνιστικότητα της επιχείρησης, διατηρώντας την έδρα στην Χαλκιδική, συνδυάζοντας με αυτόν τον τρόπο την ενίσχυση των τοπικών παραγόντων.

Την επιχείρηση με την υφιστάμενη υλικοτεχνική υποδομή την παρέλαβε επίσημα ο κος Γεώργιος Χουχούτας, από την οικογένειά του, το 1998 κι έκτοτε την μεγεθύνει σταδιακά οικονομικά και υλικοτεχνικά.
O κος Χουχούτας προχώρησε στην ανέγερση νέων κτηριακών υποδομών και τη διαμόρφωση των εσωτερικών χώρων της, σύμφωνα με τις συγκεκριμένες ανάγκες της καθημερινής λειτουργίας της επιχείρησης, την προμήθεια και τον εφοδιασμό της με πλήρως εκσυγχρονισμένο εξοπλισμό (μηχανολογικό, μηχανογραφικό και λοιπό) που συνέβαλλε στον εξορθολογισμό της καθημερινής λειτουργίας της επιχείρησης, στην διαμόρφωση του υπερσύγχρονου προφίλ της στην αγορά και τέλος στην πιστοποίηση διαδικασιών παραγωγής και παραγωγικών αποτελεσμάτων με σύγχρονα συστήματα διασφάλισης ποιότητας.

Κέντρο μελισσοκομίας

Κέντρο μελισσοκομίας

1910 τόνοι παραγωγής εξαιρετικής ποιότητας

Χουχούτας

Δραστηριότητα

Η δραστηριότητα της βιοτεχνίας μας αρχικά ήταν η κατασκευή τεχνητών μελισσοκομικών κηρηθρών.
1998
Παράλληλα με την κατασκευή κηρηθρών η βιοτεχνία μας ξεκίνησε και την κατασκευή κεριών εκκλησίας κατασκευασμένα από 100% φυσικό κερί μέλισσας .
2001
Ξεκινήσαμε την παραγωγή μελισσοτροφής.
Σημέρα
Σήμερα η βιοτεχνία μας είναι μία από τις πιο σύγχρονες μονάδες παραγωγής κηρηθρών και μελισσοτροφών στην Ελλάδα ενώ παράλληλα με τις δραστηριότητες παραγωγής η εταιρεία μας εισάγει και κάποια μελισσοκομικά εργαλεία χρήσιμα στην καθημερινότητα του μελισσοκόμου με την φιλοδοξία στο εγγύς μέλλον την εξαγωγική επέκταση.
H βιοτεχνία μας ιδρύθηκε το 1978 από τον Αλέξανδρο Χουχούτα στην Χαλκιδική και συγκεκριμένα στο Δ.Δ. Νικήτης, ένα παραδοσιακά μελισσοκομικό χωριό . Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της περιοχής της Χαλκιδικής, είναι ο χαρακτηρισμός της ως ένα από τα πιο ελκυστικά τουριστικά θέρετρα της Ελλάδας. Παρόλα αυτά, λόγω του κλίματος και της μορφολογίας του εδάφους της περιοχής, η Χαλκιδική είναι η «μάνα της μελισσοκομίας». Με 6.500 μελισσοκόμους (32% του συνόλου της χώρας) και 1910 τόνους παραγωγής εξαιρετικής ποιότητας, δίκαια χαρακτηρίζεται ως το κέντρο μελισσοκομίας στην Ελλάδα. Σήμερα οι μελισσοκόμοι της Χαλκιδικής συνεχίζοντας την παράδοση αξιοποιούν με τον αγνότερο τρόπο την πλούσια χλωρίδα της Κασσάνδρας, της Σιθωνίας και της Βόρειας Χαλκιδικής, παράγοντας μεγάλες ποσότητες μελιού, γύρης, πρόπολης, κεριών και κηρηθρών. Το αντικείμενο δραστηριότητας της επιχείρησης είναι άμεσα συσχετισμένο με τα τοπικά και παραδοσιακά χαρακτηριστικά της περιοχής της Χαλκιδικής. Καταφέρνουμε εδώ και χρόνια να αυξάνουμε το μέγεθος και την ανταγωνιστικότητα της επιχείρησης, διατηρώντας την έδρα στην Χαλκιδική, συνδυάζοντας με αυτόν τον τρόπο την ενίσχυση των τοπικών παραγόντων. Την επιχείρηση με την υφιστάμενη υλικοτεχνική υποδομή την παρέλαβε επίσημα ο κος  Γεώργιος Χουχούτας, από την οικογένειά του, το 1998 κι έκτοτε την μεγεθύνει σταδιακά οικονομικά και υλικοτεχνικά. O κος Χουχούτας  προχώρησε στην ανέγερση νέων κτηριακών υποδομών και τη διαμόρφωση των εσωτερικών χώρων της, σύμφωνα με τις συγκεκριμένες ανάγκες της καθημερινής λειτουργίας της επιχείρησης, την προμήθεια και τον εφοδιασμό της με πλήρως εκσυγχρονισμένο εξοπλισμό (μηχανολογικό, μηχανογραφικό και λοιπό) που συνέβαλλε στον εξορθολογισμό της καθημερινής λειτουργίας της επιχείρησης, στην διαμόρφωση του υπερσύγχρονου προφίλ της στην αγορά και τέλος στην πιστοποίηση διαδικασιών παραγωγής και παραγωγικών αποτελεσμάτων με σύγχρονα συστήματα διασφάλισης ποιότητας. Η δραστηριότητα της βιοτεχνίας μας αρχικά ήταν η κατασκευή τεχνητών μελισσοκομικών κηρηθρών. Το 1998 παράλληλα με την κατασκευή κηρηθρών η βιοτεχνία μας ξεκίνησε και την κατασκευή κεριών εκκλησίας κατασκευασμένα από 100% φυσικό κερί μέλισσας . Το 2001 ξεκινήσαμε και την παραγωγή μελισσοτροφής. Σήμερα η βιοτεχνία μας είναι μία από τις πιο σύγχρονες μονάδες παραγωγής κηρηθρών και μελισσοτροφών στην Ελλάδα ενώ παράλληλα με τις δραστηριότητες παραγωγής η εταιρεία μας εισάγει και κάποια μελισσοκομικά εργαλεία χρήσιμα στην καθημερινότητα του μελισσοκόμου με την φιλοδοξία στο εγγύς μέλλον την εξαγωγική επέκταση.