ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Η βιοτεχνία μας δραστηριοποιείται στο μελισσοκομικό χώρο από το 1978.
Η επιχείρηση ασχολείται με την κατασκευή μελισσοκομικών κηρηθρών, την παραγωγή μελισσοτροφής και το εμπόριο διαφόρων συναφών μελισσοκομικών ειδών

Οι υπηρεσίες που παρέχουμε είναι οι εξής:

 

  • Κατασκευή και εμπορία μελισσοκομικών κηρηθρών
  • Κατασκευή και εμπορία μελισσοτροφών 
  • Κατασκευή και εμπορία κεριών εκκλησίας
  • Εμπορία μελισσοκομικών ειδών

Η περιγραφή της παραγωγικής διαδικασίας των ανωτέρω προϊόντων, περιγράφεται ακολούθως:

Κατασκευή Τεχνητών Κηρηθρών

Στην Κατασκευή των κηρηθρών χρησιμοποιείται φυσικό κερί μέλισσας, του οποίου η προμήθεια γίνεται είτε από την ελληνική αγορά είτε από άλλες .

Το κερί βράζει σε ειδικά καζάνια, πέφτει μέσα ανάμεσα σε δύο κυλίνδρους που έχουν ανάγλυφα εξάγωνα κελιά. Οι κύλινδροι αυτοί βρέχονται με νερό, για να μην κολλάει το κερί πάνω και να κρατούν σταθερή θερμοκρασία. Από το στάδιο αυτό και έπειτα, αφού έχει σχηματιστεί το φύλλο κηρήθρας κόβεται στις επιθυμητές διαστάσεις. Η συσκευασία τους γίνεται σε χάρτινα κιβώτια και η χωρητικότητα τους είναι 80 φύλλα κηρήθρας το καθένα.

Παρασκευή μελισσοτροφής

Για την παρασκευή μελισσοτροφής, ως πρώτη ύλη χρησιμοποιείται Ισογλυκόζη.

Η μεταφορά του υλικού γίνεται με ειδικά βυτία και στον χώρο της επιχείρησης αποθηκεύεται σε ανοξείδωτη δεξαμενή. Με μια αντλία μεταφέρεται η επιθυμητή ποσότητα στον αναδευτήρα και αφού βάλουμε τα υλικά που θέλουμε και αναδεύσουμε για να ομογενοποιηθούν συσκευάζονται σε πλαστικά σακουλάκια βάρους 1 ή 2 κιλών.

Οι μελισσοτροφές συσκευάζονται σε χαρτοκιβώτια χωρητικότητας 20 κιλών.

Κατασκευή κεριών εκκλησίας

Στην Κατασκευή των κεριών χρησιμοποιείται φυσικό κερί μέλισσας, του οποίου η προμήθεια γίνεται είτε από την ελληνική αγορά είτε από άλλες .

Το κερί βράζει σε ειδικά καζάνια, ενώ το φυτίλι  τοποθετείται σε ειδικά τελάρα (φορείς) ούτως ώστε να είναι τεντωμένο . Ο φορέας  τοποθετείται μέχρι την κορυφή στο κερί το οποίο βρίσκεται σε υγρή μορφή και σε συγκεκριμένη θερμοκρασία και έπειτα σηκώνεται. Βουτώντας τα φυτίλια πολλές φορές , επιτυγχάνονται τα μεγαλύτερα μεγέθη κεριού.
Οι άκρες κόβονται με ψαλίδι και  τα κεριά τοποθετούνται σε στήριγμα ούτως ώστε  να σκληρύνουν .
Τα κεριά έπειτα τοποθετούνται σε συσκευασίες ανάλογα με τις διαστάσεις τους.
Η βιοτεχνία μας διαθέτει κεριά Νο 1, Νο2, Νο3, Νο4(Λεπτά), Νο4 (Χονδρά), Νο 5(Λεπτά), Νο5(Χονδρά), Νο6(Λεπτά) και Νο6 (Χονδρά)

Η Συντριπτική πλειοψηφία του μηχανολογικού εξοπλισμού της επιχείρησης, είναι ιδιοκατασκευές, βάσει υψηλών προδιαγραφών, απαιτήσεων και αναγκών του ιδιοκτήτη της επιχείρησης, με στόχο την επίτευξη του επιθυμητού επιπέδου ποιότητας, διαδικασιών και αποτελέσματος.

Η τελική μορφή και το είδος των μηχανημάτων και των μερών αυτών,  αποφασίστηκε σε συνεργασία με τους κατασκευαστές για την άριστη ποιοτικά κατασκευή των μηχανημάτων τα οποία διαθέτουν τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

  • Προηγμένο τεχνολογικό επίπεδο
  • Υψηλό επίπεδο αυτοματοποίησης
  • Ποιοτική παραγωγική διαδικασία και αποτέλεσμα
  • Ανθεκτικότητα και αποτελεσματικότητα